Share |

COACHING & LICHAAMSGERICHTE THERAPIE VOOR VROUWEN

www.exitonzekerheid.nl

www.zorgmoeder.nl

Vanuit de video-analyse krijg je een schat aan informatie aangeboden. Je hebt een inzicht gekregen in jouw overlevingsstrategieën, drijfveren en motieven. Aan de basis van deze strategieën liggen oude besluiten en oude overtuigingen.

Alleen inzicht in deze thema’s of problematiek lost het probleem niet zomaar op. Weten waar iets vandaan komt, betekent namelijk niet automatisch dat je er dan ook vanaf bent. En dat frustreert. Echter, ergens aan werken zonder inzicht in het waarom en het hoe geeft alleen maar onrust.

De volgorde is dan ook belangrijk in mijn praktijk. De eerste afspraak begint altijd met een video-analyse, waarna je met de geboden inzichten aan de slag kunt.

Telefoon:  +31 (0)6 52 307 143
E-mail:      info@insight-view.nl

Coaching & begeleiding

Wanneer zou dit iets voor jou kunnen zijn?

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 

 • Persoonlijke groei en ontwikkeling

 • Meer inzicht krijgen in je eigen relaties

 • Je vrij maken van oude, beperkende overtuigingen

 • Gelukkiger en vrijer in het leven staan

 

Maar denk ook aan:

 

 • Burnout klachten

 • Lichamelijke of geestelijke klachten ten gevolge van stress

 • Problemen of veranderingen in de relationele sfeer

 • Op blokkades stuiten binnen je carriere

 • Het gevoel 'niet lekker in je vel te zitten' of 'niet vooruit lijken te komen'

 • Somberheid, neerslachtigheid, het niet 'kunnen genieten'

 • Angstig zijn, nervositeit

 

 

Aan de slag met je overlevingsstrategieën

De coaching en begeleiding bij Insight-View geeft je de mogelijkheid om af te rekenen met belemmerende of beperkende strategieën. De conclusies en besluiten van vroeger staan eigenlijk in de weg om helder te kijken naar de situaties van nu. Dat wat toen relevant was is nu niet langer effectief en staat je in de weg om weloverwogen beslissingen te nemen en om het leven te leiden zoals jij dat wilt.

In de coaching en de lichaamsgerichte sessies sta je stil bij die momenten in je leven dat je hebt besloten voor een bepaalde strategie.  Terug naar het ontstaan van beperkende overtuigingen. Terug naar het gevoel van toen en gaan kijken en voelen wat dat met je gedaan heeft. Om van daaruit nieuwe beslissingen te nemen die effectiever voor je zullen zijn in je huidige leven. Leven vanuit wie je bent en niet vanuit wat er in je leven gebeurd is of wat je overkomen is.

Werken met je gehele systeem

In de coachingsessies werk ik met het gehele systeem. Dat wat non-verbaal is beperkt zich namelijk niet alleen tot jouw gezicht. Non-verbale communicatie gebeurt met het hele lichaam en ook tijdens de coaching zijn die boodschappen van essentieel belang. Ik kijk bijvoorbeeld wat er gebeurt bij je ademhaling, bij je keel, je schouders of bij je buik.

Emoties zijn nogal eens geblokkeerd geraakt in de loop van je leven. Als deze blokkades onderdeel van een gewoonte of strategie worden blijft de emotie geblokkeerd. En dat is lastig. Het blokkeert je niet alleen in het contact met jezelf en anderen, maar ook fysieke klachten kunnen het gevolg zijn.

Door middel van gesprekken, soms met gebruikmaking van videobeelden ga je leren herkennen wat jouw blokkades zijn, waar je spanningen vasthoudt en krijg je inzicht in het hoe en waarom van deze blokkades en in de situaties waarin ze zijn ontstaan. Van daaruit krijg je de mogelijkheid om opnieuw een besluit daarin te gaan nemen, om te kiezen voor een effectievere manier die past bij je leven in het hier en nu. De meest effectieve manier om inzicht om te zetten in actie is het werken met lichaamsgerichte sessies.