Share |

COACHING & LICHAAMSGERICHTE THERAPIE VOOR VROUWEN

www.exitonzekerheid.nl

www.zorgmoeder.nl

Focusing is een lichaamsgerichte methode waarbij je aandacht geeft aan wat je in je lijf ervaart. Het luisteren naar dat specifieke gevoel 'van binnen' wat hoort bij de vragen die je hebt in je leven of de problemen die je ervaart. 

Het luisteren naar dit gevoel en het 'voelen' van dit gevoel gebeurt heel wezenlijk, je voelt daadwerkelijk hoe dat daar 'van binnen voelt'. Zonder oordeel en zonder het te sturen. 

Stap voor stap leer je dat gevoel in je lijf ervaren en kennen waardoor de dingen helder voor je worden. Het gevoel krijgt erkenning en begrip waardoor ontspanning in dat gevoel ontstaat en er een 'verschuiving' plaatsvindt. 

Deze verschuiving maakt dat het probleem wat met dat gevoel te maken heeft verandert of lichter wordt. De aard van het probleem verandert. Van daaruit ontstaat opluchting en ontspanning. 

Focusing is ontwikkeld door Eugene Gendlin, Amerikaans psychotherapeut en filosoof. Hij deed jarenlang onderzoek naar de wezenlijke kenmerken die therapie doen slagen en ontwikkelde van daaruit een door iedereen toe te passen methode. 

Telefoon:  +31 (0)6 52 307 143
E-mail:      info@insight-view.nl

Focusing

 

 

"Focusing - luisteren naar de signalen vanuit je lichaam."

Fotosessies

Een fotosessie is een combinatie van videowerk en lichaamsgericht werken. Er worden foto’s vanuit de vroege jeugd van de cliënt gebruikt als materiaal om mee te werken.

De foto’s worden uitvergroot en samen bekeken. Vaak komen hierbij al veel emoties naar boven. Deze beelden en de gevoelens die ze oproepen gebruiken we vervolgens als ingang voor een lichaamsgerichte sessie. Vooral voor mensen die heel erg ‘in hun hoofd zitten’ is de fotosessie een effectieve manier om dichter bij hun gevoel te komen. 

Verliesverwerking

Bij het afscheid van een dierbare komen heel veel verschillende emoties kijken. Die emoties kunnen in fasen achter elkaar komen, maar soms ook tegelijk. Iedereen heeft daarin zijn eigen, individuele manier van verwerken. De sessie bij verliesverwerking heeft als doel helend te werken en de cliënt op zachte wijze contact te laten maken met deze emoties en deze een eigen ruimte te geven in het dagelijkse leven. Om zodoende de natuurlijke en eigen persoonlijke weg in dit proces te volgen.