Share |

COACHING & LICHAAMSGERICHTE THERAPIE VOOR VROUWEN

www.exitonzekerheid.nl

www.zorgmoeder.nl

Loop je over? Trek je het allemaal niet meer? Probeer je uit alle macht de verschillende ballen in de lucht te houden?

Moeder zijn van één of meerdere (tiener)kinderen met een extra zorg zoals een depressie, een trauma, een pestverleden, AD(H)D, Autisme/ASS, PDD-NOS, een angststoornis of andere psychische problematiek, is iedere dag weer een uitdaging. Het grijpt je geregeld bij de keel. De zorg die nooit overgaat, de verantwoordelijkheid die iedere dag op je schouders rust.

Als moeder houd je zielsveel van je kinderen, en wil je vooral dat ze gelukkig zijn. Dat ze bloeien en zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Als dat niet vanzelf gaat, kan dat zwaar op je drukken.

Je houdt vol, zo goed en zo kwaad als dat kan, maar voelt je geregeld uitgeblust, wanhopig en ronduit verdrietig. “Komt het nog wel goed?”, vraag je jezelf geregeld af. “Zal mijn kind ooit gelukkig zijn, een normaal leven kunnen leven?” Het raakt je diep in je hart om te moeten beseffen dat hij of zij daar nog niet is.

Als ‘zorgmoeder’ heb je eigenlijk een fulltime baan erbij. Je hebt de zorg voor je gezin, je hebt soms een baan, familie, vriendinnen en vrienden, sociale verplichtingen.  Maar de grootste zorg is jouw kind dat niet goed in zijn of haar vel zit, niet gelukkig is, problemen heeft.  Daardoor niet lekker gaat op school,  of soms zelfs helemaal niet meer naar school gaat. Een kind waar het geregeld gewoon slecht mee gaat. Een evenwicht daarin vinden is soms erg moeilijk. De draaglast is hoog. De kwaliteit van jouw leven als moeder, als vrouw, als vriendin, als mens, staat ook onder druk.

 

 

 

In mijn praktijk begeleid ik moeders die de zorg hebben voor een kind waarbij de uitspraak dat hij of zij ‘niet lekker in z’n vel zit’ een understatement is. Voor een kind dat niet het ‘geijkte’ pad bewandelt. Voor een kind dat nog niet is gaan bloeien...  

Deze zorg kost vaak heel veel tijd, geduld en uithoudingsvermogen. En een enorme dosis liefde en toewijding. Van beide ouders uiteraard! Maar in mijn praktijk ben ik er vooral voor die moeders. Die moeders die zich staande weten te houden ondanks alles, die moeders die alle ballen hoog houden terwijl dat haast onmogelijk lijkt, voor die moeders die soms zelf niet meer weten hoe ze moeten ‘bloeien’.

De zorg en de problematiek van je kind kan ik helaas niet wegnemen, maar ik kan je wél helpen in het omgaan met die zorg. In het reduceren van de stress. Ik kan je helpen stoom af te blazen, om jezelf in de chaos weer terug te vinden. Om de rauwe emoties te erkennen en op te ruimen, zodat je die niet hoeft mee te dragen tijdens de zorg voor je kind.  Zodat je dicht bij je gevoel leert te blijven en vooral bij je hoop.  Zodat je de moeder kunt zijn die je graag wilt zijn.

Zodat je het volhoudt…

Telefoon:  +31 (0)6 52 307 143
E-mail:      info@insight-view.nl

   Begeleiding van Zorgmoeders

 

 

 

   Hulp in het Omgaan met die Zorg